Vince Neil – Tattoos & Tequila

Vince Neil - Tattoos and Tequila´Tattoos & Tequila is a compilation of genre defining hits that have been given the Vince Neil rock renewal treatment´, zo luidt de ronkende tekst bij dit album. Mwah. Het is een album vol aardige covers, maar daar is het wel mee gezegd. Zo enorm inventief zijn de covers niet, ze zijn alleen verrockt – als dat ¨berhaupt nodig was. Het zijn ook bepaald geen songs waar Vince Neil nieuwe paden bewandelt, het zijn namelijk stuk voor stuk songs van het type stadionbrullers. Okee, covers van Elvis (“Viva Las Vegas”, ook alweer zo’n typisch anthem) en The Hollies (“Long Cool Woman”) zijn wat minder voor de hand liggend dan Aerosmith (“Nobody’s Fault”), Creedence Clearwater Revival (“Who’ll Stop The Rain”) en ZZ Top‘s “Beer Drinkers & Hell Raisers” maar het is zorgeloze, meezingbare rock wat de klok slaat. Twee nieuwe songs staan erop, het titelnummer, geschreven door Marti Frederiksen, en “Another Bad Day”. Beide passen naadloos in de rest van het materiaal, waarbij “Tattoos & Tequila” nog het leukst is. De muzikanten zijn gitarist Jeff Blando (Saigon Kick, Slaughter), bassist Dana Strum (Vinnie Vincent Invasion, Slaughter) en de mij onbekende drummer Zoltan Chaney. Uitvoering en productie zijn vlekkeloos, maar het blijft teleurstellend dat Neil zo dicht bij zijn comfort zone blijft. Nu is het een album voor de fans waar verder niemand warm of koud van zal worden.


mij=Frontiers / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven