Blitzen Trapper – Destroyer Of The Void

Blitzen Trapper - Destroyer Of The VoidOm meteen maar bij mijn stukje van hun vorige plaat Furr van Blitzen Trapper aan te sluiten: laat je ook hier niet afschrikken door de foeilelijke hoes. Blitzen Trapper komt uit Portland, Oregon en heeft muzikaal bewezen het vak te verstaan. Ze wisten zich in de kop van Eredivisie te spelen en met het afsluiten van een platendeal, sinds de voorganger Furr, met Sub Pop zetten ze in op meer publiek. Als je dan bewezen hebt dat je dit niveau kunt bereiken, dan is het een kwestie van nog verder groeien of je minimaal te handhaven. Op Destroyer Of The Void weten ze het niveau vast te houden. De liedjes sluiten aan bij een seventies-sfeer op albums als Déjà Vu van Crosby, Stills, Nash & Young. Sterke liedjes in de alt.country-stijl met fijne samenzang. Ik moet er wel bij zeggen dat ik, doordat ik de voorgangers ken, niet verrast wordt door Destroyer Of The Void. Het is een standaard die ze zelf neer hebben gezet. Blitzen Trapper weet onder aanvoering van Eric Earley heel goed waar ze mee bezig zijn, namelijk sterke platen afleveren. En dat de verrassing eraf is dat is misschien wel logisch, maar zolang het twaalf fijne liedjes oplevert is dat helemaal niet erg.


mij=Sub Pop / Konkurrent

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top