Bright Eyes / Neva Dinova – One Jug Of Wine, Two Vessels

Bright Eyes / Neva Dinova - One Jug Of Wine, Two VesselsDeze plaat is zowel een re-issue van oud materiaal als een hernieuwde samenwerking tussen twee bevriende songwriters. De eerste versie van deze samenwerking tussen Bright Eyes‘ Conor Oberst en Neva Dinova‘s Jake Bellows stamt namelijk uit 2004, en deze heruitgave bevat naast de zes oorspronkelijke nummers een viertal nieuwe songs, opgenomen ergens vorig jaar. Dit is tevens Obersts eerste plaat onder de naam Bright Eyes sinds Cassadaga uit 2007 (sindsdien bracht hij een solo-plaat uit onder zijn eigen naam en een plaat met de supergroep Monsters Of Folk). De leadzang wordt op deze plaat gebroederlijk afgewisseld tussen Oberst en Bellows, waarbij Bellows blijkt te beschikken over een prettige bariton, die mooi kleurt met Obersts kenmerkende krakende stemgeluid. De eerste vier nummers zijn van vorig jaar en laten een iets eclectischer productie horen dan de alt.country waarin Oberst zich het meest in thuis voelt, hier en daar duiken distortion-gitaren op en geregeld is er een olijk orgeltje te horen. De zes oudere nummers verschillen zowel in geluid als in kwaliteit nauwelijks van het nieuwe spul, en laten horen dat zowel Bellows als Oberst tot de betere indie-songwriters van deze generatie behoren. Een prima tussendoortje dus, en nu maar hopen dat Oberst weer eens een ouderwetse klapper van een Bright Eyes-plaat aflevert, zoals Lifted uit 2003 er eentje was.


mij=Saddle Creek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven