Close Your Eyes – We Will Overcome

Close Your Eyes - We Will OvercomeHet was alweer een tijdje geleden dat ik een goede, frisse hardcore-plaat van een jong en hongerig bandje voor mijn kiezen heb gekregen. Bovendien lijkt het er sterk op dat hardcore-bands een steeds kortere levensduur hebben en menig bandje komt niet verder dan twee of drie platen. Zie bijvoorbeeld Modern Life Is War, Verse en Have Heart, alle drie bands die een enorm potentieel hadden en stuk voor stuk na een handjevol geweldige platen weer uit elkaar gespat zijn. Laten we hopen dat Close Your Eyes een langere levensduur beschoren is, want hun debuut We Will Overcome is een ijzersterk album. Close Your Eyes klinkt als een kruising tussen A Day To Remember en Rise Against, en draait haar hand niet om voor zowel punkrockende riffs, zware mosh-stukken en zowel melodieuze zang als hevig geschreeuw. Niet direct heel erg old-school vanwege de metal-invloeden in de riffs en solo’s, maar wel met een enorme hoeveelheid positieve energie die een band als Comeback Kid niet zou misstaan. Dat de band verder in de Here is doet er niet zoveel toe aangezien ze geen moment prekerig overkomen, wat alleen maar in hun voordeel werkt. Met dit soort posi-hardcore kom ik de zomer wel weer door.


mij=Victory / Suburban

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven