CuCu Diamantes – CuCuLand

CuCu Diamantes - CuCuLandIk werd vakkundig op het verkeerde been gezet: op het hoesje is een ravissante schone te zien, die op een oude sofa in een jugendstil-achtig decor heel burleske ligt te zijn. Ik verwachtte dan ook een soort tja… broeierige nachtclubmuziek, inclusief een hoop ge-oeh en ge-aah. In plaats daarvan bleek het om het solodebuut te gaan van Cucu Diamantes, de zangeres van Yerba Buena, een invloedrijke fusionband uit New York. Om eerlijk te zijn: ik had er nog nooit van gehoord. Cuculand is een bijzonder vrolijk en grensverleggend allegaartje met tal van invloeden: het album laat zich beluisteren als een grote kruisbestuiving van rock, soul, disco, reggae, merengue, dance en Mexicaanse ranchera. Diamantes zingt en rapt in het Spaans en het Engels, soms in beide talen tegelijk. En dan krijg je dus een soort ‘Spanglish’: Sigo estando crazy, sigo estando free – ‘Ik ben nog steeds gek, ik ben nog steeds vrij’. De teksten gaan over (verloren) liefdes en het al dan niet vrijgevochten leven als latina. Het klinkt allemaal bijzonder aanstekelijk, met tussen de regels door af en toe een Lady GaGa-achtig dance-motiefje (“Still in Love”), wat gescratch en knipogen naar het blingbling r&b-genre (“Show Me The Money Papi”). De productie van Andres Levin (het brein achter Yerba Buena) en Yotuel Romero van de Cubaanse rapgroep Orishas is lichtvoetig en dartelend. Gelukkig is de zomer is nog niet voorbij, want de urban-latin van Cuculand is de perfecte soundtrack voor nog een paar weken zon!


mij=Wrasse / LC Music

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven