John Carrie And Moor Green – Clearing Air

john_carrie_and_moor_green-cleaning_air.jpgDe foto op de hoes van Clearing Air is ongetwijfeld genomen in Ierland. En als er een land is op de wereld waar ik wel zou willen wonen, dan is het daar. Ik zou echter niet weten waar ik dan van zou moeten leven. John Carrie is Ier, maar woont in Nederland. In 2007 was er zijn debuut samen met de band Moor Green getiteld Folk Is Not Happy. Een prachtplaat. Ik verbaasde mij erover hoe de een wel bekend wordt en de ander een marginaal bestaan leidt. Alhoewel ik denk dat er nog wel meer eer te behalen is voor Carrie en zijn band, stonden ze al in meerdere landen in het voorprogramma van Kings Of Leon, en recenter mochten ze mee op tour met The Cranberries. John Carrie And Moor Green brengt op Clearing Air folk met hier en daar een rockrandje. Het album doet niet onder voor hun debuut. Sterker nog, de stem van Carrie pakt me wederom bij mijn lurven en weet te ontroeren. Niet met melancholie, maar met zijn krachtige stem (ergens tussen die van David Gray en Eddie Vedder in) die me raakt, ondersteund door een band die hem de ruimte geeft om te schitteren. Als ik op de agenda kijk van hun komende optredens vind ik het nog maar magertjes. Zo’n talent zouden we moeten koesteren. Zalen, festivals: boeken deze man. Mensen thuis: beluisteren dit album en gaan kijken!


mij=PIAS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven