King Me – Them Brawlers

king_me-them_brawlers.jpgLo-fi in Nederland, ik was eens aan het denken hoe de vlag er voor deze muziekstroming erbij hangt. Volgens mijn eerste gedachte niet zo heel best. Zo was er afgelopen jaar het trieste eind van Club Diana. Gelukkig is er nu toch weer wat hoop met een nieuwe cd van het Deventerse King Me. Hun laatste album Guide Down kwam in 2007 uit en hierna werd er een rustpauze ingelast zonder optredens. Nu is er echter Them Brawlers met tien liedjes met een totaal lengte van meer dan veertig minuten. De hoes is in ieder geval prachtig. Kijk, hiervoor heb ik nou liever een cd in handen dan mp3’s. De beleving is er in ieder geval. De liedjes zijn allemaal geschreven door King Me’s voorman Michael Milo. Hij was zo slim om Corno Zwetseloot als producer in te huren, en dan kan het wat mij betreft al bijna niet meer stuk. De muziek op Them Brawlers is inderdaad lo-fi, maar er wordt op de derde track “You Should Wear A Dress” een heus fanfare-orkest ingezet. Kan dat eigenlijk wel binnen de definitie van lo-fi? Ook is er hier en daar een rauw noise-randje en een raakvlak met de alt.country. Het zal dan ook niet voor niets zijn dat er King Me-leden gerecruteerd zijn uit bands als Cords en Templo Diez. Them Brawlers is een melancholische plaat waar ook liefhebbers van Palace Brothers en Sparklehorse echt kennis van moeten nemen. Wie durft er nog te beweren dat er geen fijne nieuwe Nederlandse lo-fi-albums uitkomen? Ik niet.


mij=Dying Giraffe / V2

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top