Nathalie Tobiaz – Nana

nathalie_tobiaz-nana.jpgSoms krijg je wat vreemde discs ter bespreking toegestuurd. In het geval Nathalie Tobiaz niet zozeer door de muziek die ze maakt, maar wel door andere zaken. Ten eerste is daar haar geboortejaar 1967, een prima jaar als zeg ik het zelf, maar het is vreemd dat er nu pas een debuutalbum verschijnt. Ten tweede is er de cd Nana, die al in 2009 verschenen. En dan is er de taal, want Franstalige zangeressen zijn, buiten de zuchtmeisjes (en dan is het nog beperkt), in ons land niet erg succesvol. Tobiaz is geboren in België, woonde twintig jaar in Parijs en nog even in Canada, maar woont nu weer in haar geboorteland. Dit album Nana maakte ze samen met Jo Cassiers. Hij schreef mee aan de liedjes, produceerde het album, maar verzorgde ook het gitaarwerk en de elektronische programmering. Tobiaz wordt wel vergeleken met Annie Lennox en Vannessa Paradis, maar volgens mij is dit alleen maar omdat ook zij ooit zangles had van Richard Cross. Ik zou haar eerder vergelijken met de Indigo Girls, maar dan solo. Lekker in het gehoor liggende liedjes, beetje americana, beetje chanson en pop. Ik betwijfel echter of dit album een succes gaat worden. Zit de Nederlandse markt op een Franstalige zangeres te wachten? Ik denk het niet, maar alhoewel ik het een wat veilig album vind, is het met name door de zang een prima te verhappen album.


mij=Jonah / Clearspot

3 Comments

  1. mja, een album waar je letterlijk en figuurlijk zo doorheen prikt. een net niet stem met net-niet liedjes. er wordt in frankrijk echt VEUL beter gemaakt dan dit, ik zal gauw eens wat bij elkaar vegen voor een recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top