Primal Fear – Live In The USA

Primal Fear - Live In The USAMet Ralf Scheepers (ex-Gamma Ray), Mat Sinner (Sinner) en sinds 2008 ook workaholic Magnus Karlsson (Allen-Lande, Starbreaker) als gitarist, is het een understatement om te spreken van een degelijke line-up. Dat vonden ze zelf blijkbaar ook, want voor het eerst in het bestaan van Primal Fear brengen ze een live-album uit. Het klinkt alsof er weinig aan gesleuteld is, wat zeker bij een powermetalband voor mij een pluspunt is. Het is goed te horen waarom Ralf Scheepers ooit bijna de opvolger van Rob Halford bij Judas Priest werd: de kracht en overtuiging van zijn stem is ook na al die jaren nog intact. En toch, individuele tracks bevallen me prima, maar een heel album Primal Fear vind ik nog steeds wat veel van het goede. Het merendeel van de songs is gas geven en blijven hakken – en dat zorgt in elk geval bij mij ver voor het einde van het album voor de nodige vermoeidheid, zeker wanneer er ook nog typische Teutoonse marsmetal voorbijkomt in songs als “Nuclear Fire” of “Battalions Of Hate”. Het recentere werk, zoals “Six Times Dead (16.6)”, biedt meer variatie, terwijl het zeker niet minder heavy is dan het eerdere werk. In “Fighting The Darkness” verschijnt nog Pamela Moore (Sister Mary in Queensrÿche´s Operation: Mindcrime) ten tonele, terwijl als enig rustpuntje het semi-akoestische “Hands Of Time” is toegevoegd. Wie Primal Fear al jaren volgt, kan dit album blind aanschaffen. Van mij mogen ze zich meer op het recentere werk richten, simpelweg omdat dat muzikaal veel interessanter is. Overigens is tegelijkertijd met deze cd een live-dvd verschenen onder de titel All Over The World, met nagenoeg dezelfde tracklisting, maar van het Europese deel van de tournee.


mij=Frontiers / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top