Steed

Steed


mij=Steed, 29 juli, Tivoli de Helling, Utrecht. Foto: Storm

12 reacties

  1. Traditionele Britpop van Nederlandse bodem. De eerste namen die opkomen bij het luisteren naar STEED zijn The Jam, The Clash maar ook Blur en Franz Ferdinand. STEED weet deze invloeden te vatten in een sterke eigen sound. En dat mag in positieve zin opzienbarend heten als je pas sinds 2007 als band opereert. De nummers zijn raak, puntig en catchy. Het unieke stemgeluid van Alex Pasveer, de stijlvolle podium presentatie en de krachtige blazerssectie maken STEED net even de 14e band die niet in het dozijn te drukken is.
    …tot hier
    In korte tijd heeft STEED voor elkaar gekregen wat het predikaat “hardst werkende band” ruimschoots verdient. Binnen een jaar waren de eerste grote optredens op festivals een feit. Al snel werd STEED een graag geziene support van o.a. Moke, Claw Boys Claw, Betty Serveert, The Madd en Customs (BE). Het liet niet lang op zich wachten dat STEED de grotere podia ging betreden zoals de Waerdse Tempel, Tivoli en Paradiso.
    …en verder
    Naast de vele optredens stond 2009 in het teken van de debuut CD. Met A Curious Case Of Countless Clues heeft STEED alles uit de kast getrokken om de nummers zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Een strakke blazerssectie met o.a. Lorenzo Mignacca (Voicst, Waylon) en Anne Dockter (Pete Philly, Voicst), en de fenomenale Eric Vloeimans geven de nummers een heerlijk soulsausje. De samenwerking met producer Frans Hagenaars (Excelsior) maakt het plaatje compleet.

  2. vonx

    dat zal allemaal wel maar die Rickenbacker van meneer Steed is megagaaf, kan me zelve nog altijd voor de kop slaan dat ik ooit de Susanna Hoffs signature Rickenbacker als studentje niet kon veroorloven….

  3. Prikkie

    Tja, je had dan beter een promo-exemplaar van de cd op kunnen sturen, in plaats van hier je eigen promopraatje in de reacties te gooien. Na de tweede zin geloof ik het al niet meer, terwijl ik nooit iets van Steed gehoord heb…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven