The Upsessions – Beat You Reggae

The Upsessions - Beat Your ReggaeSka, rocksteady en reggae zijn typische muziekgenres waarbij het gaat om vliegen afvangen. Alles in thematiek, in loopjes en in refreintjes is al duizend keer gedaan. De crux zit ‘m in bijdehand gedrag, in spitsvondige woordgrapjes en her en der in simpel gortdroog maar briljant spel. Het Nederlandse The Upsessions met muzikanten van Rude Rich and The High Notes weet wel raad met een goede ritmesectie. De subtiliteiten zijn niet van de lucht. Trombonist Giel Mulder en Boss van Trigt laten zich op deze tweede cd inspireren door Winston Groovey, Dave Barker, Freddie Notes And Rudies, Count Suckle, Tommy McCook, The Mohawks, en natuurlijk Toots And The Maytals. Dat ligt er wel erg dik bovenop. Maakt niet uit, Beat You Reggae is een floorfiller voor indiefeestjes geworden. Een gangmaker, want als je ’t als blanke dj op pukkelige party’s echt niet meer weet, dan hoef je deze plaat maar op te zetten en de voetjes gaan geheid van de vloer. Zeker bij uptempoknallers als “Ready for the Beat”, “Boogeyman”, “The Soultrain” en “Reggae Funkalicious”. De gierende en bijtende Hammondorgels doen het zware werk. En, meer heb je dus niet nodig. Beat You Reggae is een typische ‘been there, done that’-plaat geworden, maar wel eentje die je voor het gemak als kroeg of dj maar beter achter de hand kunt hebben. Voor je ’t weet baant het grote publiek zich richting uitgang. The Upsessions is entertainment to the max en houdt de gemoederen nog wel even bezig.


mij=Excelsior / V2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven