Danger Mouse And Sparklehorse – Dark Night Of The Soul

Danger Mouse And Sparklehorse - Dark Night Of The SoulHet is een schande dat onderaan het hoesje van Dark Night Of The Soul van Danger Mouse & Sparklehorse een ‘in memory of’ staat. Niet zozeer dat het er staat, want ik denk dat er velen zijn die Mark Linkous en Vic Chesnutt missen. Maar vooral omdat het album officieel in de zomer van 2009 uitgebracht had moeten worden toen de heren nog in leven waren: Linkous stierf op 6 maart 2010, Chesnutt ging hem voor op 25 december 2009. Dit had namelijk best gekund, maar er schijnt een platenmaatschappij te zijn die nog een appeltje met Danger Mouse te schillen had. Danger Mouse had het gewaagd om met The Grey Album aan The BeatlesThe White Album te komen, en dat viel niet in goede aarde. Toch is Dark Night Of The Soul er toch nog officieel gekomen. Het zou pas echt een schande geweest zijn als zo’n geweldig album nooit officieel uitgebracht zou zijn.De nummers zijn geschreven door Danger Mouse en Mark Linkous (aka Sparklehorse), met daarnaast meestal de artiest die e.e.a. ook vocaal ondersteunt. Zo zijn er nummers met Iggy Pop, David Lynch, Jason Lytle, Flaming Lips, Black Francis en Suzanne Vega. Wie gezien de titel van dit album verwacht dat hét een grote droefenis is, kan ik geruststellen. Zo getuigt het nummer “Little Girl” met Julian Casablancas van een energie die hij mij bij zijn solo-album niet over heeft kunnen brengen. Misschien dat de nummers soms wat te dicht bij de eigen nummers van de gasten liggen en is het jammer dat er zo’n zware schaduw over dit album ligt, maar wij mogen blij zijn dat Sparklehorse dit toch nalaat in zijn erfenis.


mij=Parlophone / EMI

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top