El Hijo – Madrileña

El Hijo - MadrileñaAls je Nederlandstalig repertoire brengt, dan ben je qua taalgebied snel uitgekakt. Ik kan het me voorstellen dat je met je album de boer op gaat naar een lekker warm land met prachtige stranden, terrassen en mensen die nog weten wat genieten is van het echte leven. Je zou wel gek zijn als je niet probeert je liedjes daar aan de man te brengen. Al ken ik niet één Nederlandstalige artiest die hier succes mee heeft gehad. Maar als je nou Spaanstalig bent, dan is de wereldmarkt groot en hoef je niet geforceerd naar andere markten te zoeken. In de lade van mijn cd-speler zit Madrileña van El Hijo. Het is de artiestennaam van de Spanjaard (Madrid) Abel Hernandéz. Hij was ooit zanger van de volgens onze Gr.R aardige post-rockband Migala, mocht je dit iets zeggen. Madrileña is geheel gevuld met Spaanstalige liedjes. De belangrijkste begeleiding voor zijn folk-pop-liedjes is de gitaar. Verder worden er nog wel wat andere instrumenten ingezet, maar erg spannend is dit niet gedaan. Het kabbelt lekker voort, zal ik maar zeggen. El Hijo moet het waarschijnlijk hebben van zijn teksten. Maar waar het over gaat: ik heb geen idee. De promo is verstoken van een tekstboekje, of zelfs een vertaling. Dit maakt voor mij dat ik het nut van het uitbrengen van Madrileña op de Nederlandse markt niet begrijp. Of het moet zijn dat iemand de Spaanse taal behoorlijk beheerst hier op zit te wachten. Geef ons een seintje en wij sturen je deze cd op.


mij=Acuarela / Bang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top