Jamaica – No Problem

Jamaica - No ProblemKraftwerk, Datarock, LCD Soundsystem? Als je niets van muziek of deze bands af weet, dan nog kun je een aardige gok wagen naar het muzikale genre. Daar doet het Parijse duo Hilaire/Lyonnet niet aan. Onder de naam Jamaica maken de heren electropop met een jaren tachtig-randje en een voorliefde voor bands als New Musik. Onder de naam Poney Poney liet het duo al van zich horen. Opvolger Jamaica, ditmaal geproduceerd door Xavier de Rosnay (van Justice) en Peter Franco (een FOH-engineer van Daft Punk) moet nog beter aanslaan. De heren toerden in het voorprogramma van Two Door Cinema Club en beweren zelf beïnvloed te zijn door Phoenix en Cassius. Ook volgen ze naar eigen zeggen liefst de lijn van Prince en AC/DC. ‘Whatever that means!’. Volgens mij is dat onderdeel van de strategie om vanaf de oprichting van Jamaica hun doelgroep zo divers en breed mogelijk te houden. Jamaica is electropop met wat vette gitaarriffs en afgeronde liedjes. Het zal ongetwijfeld megahits opleveren. Een song als “Teenage Dirtbag” van Wheatus zou zomaar geschreven kunnen zijn door Jamaica. De vraag is of Jamaica op lange termijn generaties mensen kan verrassen met conceptplaten die de popmuziek blijvend veranderen. Ik denk het niet. Niets ten nadele van de technische vaardigheden, de muzikaliteit, de briljant ingeweven structuurtjes, heldere productie en knappe staaltjes sampling, maar ik word niet bepaald overrompeld. Zoals ik dat ook niet heb bij Toto, Level 42, Dire Straits, Reo Speedwagon of Styx. Jamaica kan maar beter meteen in de remix.


mij=Cooperative / V2

4 Comments

  1. Stonehead

    Waar komt die vergelijking met Wheatus in vredesnaam vandaan? Nee, ik vind dit juist een heel erg leuke plaat. Alle gitaren klinken als één lange flanger, waar ik stiekem verslaafd aan ben, en ik ben ook fan van die rare akkoorden overal (The Smiths-invloed!)
    De singles zijn sowieso briljant. Ik hoop dat we nog veel van deze band gaan horen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top