Joanna Chapman-Smith – Contraries

Joanna Chapman-Smith - Contraries‘Unauthorized reproduction is bad. It’s good. It’s both’, aldus de kleine lettertjes onderaan het hoesje van de cd Contraries van de Canadese Joanna Chapman-Smith. Hieronder het jaartal 2008. En de vragen die in mij opkomen: ‘Waarom heb ik nog nooit van haar gehoord en waarom komt deze cd nu pas hier?’ Het eerste zal wel komen omdat ze muziek maakt die je verder nauwelijks op de radio zult horen. Het tweede is vermoedelijk, omdat ze eerdaags in ons land is. En als niemand je muziek kent dan is het lastig publiek te vinden. Dus probeer je o.a. stukjes geplaatst te krijgen. Als downloaden dan moet ter promotie: vooruit dan maar. Als ik Contraries draai dan komen mij warme folkklanken tegemoet van de jongedame die zelf een aardig scala instrumenten bespeelt waarbij vooral het gebruik van de accordeon opvallend is. Het geeft de muziek een Oost-Europees karakter. Het zal niet voor niets zijn dat een nummer “Klezbian Mother” als titel heeft. Contraries is een aangename cd, maar niet een die de neiging heeft om alle aandacht naar zich toe te trekken. Mogelijk dat Joanna Chapman-Smith me ook daardoor nog niet opgevallen is. In het najaar is ze in ons land, en ze zoekt naast publiek ook nog speelplekken. Dus wie weet staat ze straks bij dat café bij jou om de hoek. En als je een podium exploiteert kun je haar een plek aanbieden.


mij=Woundup / Import

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top