Moulettes – Moulettes

Moulettes - MoulettesDe Moulettes bestaan al een tijdje. Leden kwamen en gingen, waaronder Ted Dwane van Mumford & Sons. Met violiste Georgina Leach en percussionist Rob Arcari in 2008 kreeg Moulettes de vorm van nu. Wat is dan dat gezicht van Moulettes? Het is folk-gebaseerde country, bluegrass en theatrale, klassieke bewerkingen die tegen zigeunermuziek, Klezmer en Balkan aanleunen. Zie het als Tegan & Sara die Dresden Dolls coveren of andersom. De een zal zich vinden in The Tiger Lillies, de ander zou willen dat Kate Nash hetzelfde zou doen. Tja, zo is er altijd wat. Moulettes is zo veelzijdig dat de band niet op een enkel genre of trucje te pakken is. En dat is maar goed ook, want aan één Kronos Quartet hebben we meer dan genoeg. Door de veelvoud aan stijlen en genres ben ik benieuwd hoe lang Moulettes het volhoudt. Vaak zie je een dergelijke band in de val trappen van snel succes door maar even een bekend rocknummer semi-klassiek te bewerken, waarna je nooit meer iets van hen hoort. Moulettes heeft alles in zich om het tegendeel te bewijzen.


mij=Bailing The Jack / Bronzerat / Munich

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top