Sheryl Crow – 100 Miles From Memphis

Sheryl-Crow_100-Miles-From-Memphis.jpgHet excuus is dat “I Want You Back” van The Jackson Five het eerste singletje was dat Sheryl Crow kocht. De onderliggende boodschap is duidelijk: met 100 Miles From Memphis vult mevrouw Crow geen writer’s block op en ook probeert ze niet gemakzuchtig aan de verplichtingen van haar platencontract te voldoen. Nee, het is de rechtvaardiging van haar besluit om een album op te nemen dat ver verwijderd is van wat ze normaliter doet: popliedjes maken met een countryfeel. En haar geboorteplaats in Missouri is nu eenmaal zo’n 100 mijl verwijderd van Tennessee. Tsja. De poging tot geile funk (“Our Love Is Fading”), de slappe reggae (“Eye To Eye” – met een rol voor Keith Richards) en een suffe cover als “Sign Your Name” die de drie openingsliedjes vormen maken het duidelijk: 100 Miles From Memphis is een poging om een ingedutte carrière weer op de rails te zetten. Een poging die jammerlijk mislukt. Sheryl Crow kan wel degelijk zingen, maar of ze het liedje nu zelf geschreven heeft of dat ze zich waagt een cover, het gebrek aan relevantie is overduidelijk. En als ze er nu maar lol in had, maar in werkelijk geen enkel liedje hoor ik ook maar enig plezier. Zelfs niet in het afsluitende “I Want You Back”. Wat een treurnis.


mij=A&M / Universal

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top