The Main Street Gospel – Love Will Have Her Revenge

The-Main-Street-Gospel_Love-Will-Have-Her-Revenge.jpg
Natuurlijk zijn ze nooit weggeweest, de vroege jaren zeventig. Toen de gitaren breder uitwaaierden dan ooit, de gitaarsolo’s langer werden dan ze waren en gezichtsbeharing uiterst hip was. Het mooiste bewijs daarvan is uiteraard het succes van Exile On Main St., het magnum opus van The Rolling Stones. En dan heb ik het zowel over de oorspronkelijke uitgave als de reissue van eerder dit jaar. Maar al mag dit op country, gospel en groovende rock leunende tijdperk nooit echt uit de belangstelling van muzikanten zijn weggeweest, 2010 – veertig jaar later, is blijkbaar een goed moment om mooie albums uit te brengen die eer betonen aan die jaren. Zie The Main Street Gospel. Hun debuutalbum (waar ze vijf jaar mee gewacht hebben) Love Will Have Her Revenge ademt de late jaren zestig en vroege jaren zeventig, maar op de best mogelijke manier. Dus inclusief catchy refreintjes (‘Losing Sleep’), vette grooves (‘I Won’t Be Staying’) en effectbejag (‘Ready To Shine’). Als eerste referentie noemde ik The Stones, maar even zo goed had ik Spiritualized kunnen noemen. Of Band of Horses. Ouderwets klinkt de band van Brian Dean uit Ohio niet; ze brengen genoeg elementen uit stoner, psychedelica en folkrock (hoe ouderwets klinken deze genre-aanduidingen!) om ook bij deze tijd te horen. En veertig jaar muziekgeschiedenis volkomen natuurlijk te overspannen.


Mij=Tee Pee / Suburban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top