Driving Dead Girl – Don't Give A Damn About Bad Reputation

Driving Dead Girl - Don't Give A Damn About Bad ReputationStel dat Elvis nooit een nummer voor zijn moeder had opgenomen. Stel dat Mick zijn kleutervriend Keith later nooit meer was tegengekomen of dat Iggy Pops ouders elkaar nooit hadden ontmoet. Zou rock ‘n’ roll er dan uitzien zoals wij die kennen? Het is maar de vraag, maar ik ben er maar wat gelukkig mee dat het zo wel gegaan is. Rock ‘n’ roll is niet meer beperkt tot Amerika en Engeland. Wij, Nederland, hebben een band als Claw Boys Claw en onze zuiderburen bijvoorbeeld Triggerfinger. Dat ze het wiel niet uitgevonden hebben, maakt mij in ieder geval niet uit zolang het maar goed gebeurt. In België is er nu een band bijgekomen die dit genre bedient, Driving Dead Girl. Nou ja nu, ze bestaan al sinds 2003, al was er eerst een andere bandsamenstelling. Don’t Give A Damn About Bad Reputation is hun tweede album en doet wat het moet doen met vette garagerock ‘n’roll. Voor het onderwerp wordt er uiteraard geshopt in de wereld van de sex, drugs and rock ‘n’ roll. Met een zanger die qua stem ergens ligt tussen Cave, Pop en Te Bos en een band die een smerig geluid neerzet kan het dus niet misgaan. Gelukkig is er ook met de productie niets misgegaan en lijkt me het tijd voor Driving Dead Girl om ook ons land eens aan te gaan doen. Yeah!


mij=Black Jack Music / PIAS

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven