Kiss The Anus Of A Black Cat – Hewers Of Wood And Drawers Of Water

Kiss The Anus Of A Black Cat - Hewers Of Wood And Drawers Of WaterZonder twijfel is Kiss The Anus Of A Black Cat een van de meest bizarre bandnamen die ik de afgelopen jaren tegenkwam. Ik denk dat menigeen bij voorbaat al afhaakt bij het lezen van de naam. Da’s zonde, want al drie albums lang maakte de Belg Stef Heeren fraaie muziek waarin duistere drones en zwarte folk de boventoon voerden. Zijn nieuwe plaat Hewers Of Wood And Drawers Of Water verschijnt op Zeal-records dat het afgelopen paar jaar eigenlijk geen slechte plaat meer uitgebracht heeft, waarbij Isbells, Marble Sounds en Tomàn met speels gemak zelfs uitmuntend genoemd kunnen worden. Bij die drie kunnen we nu Kiss The Anus Of A Black Cat voegen. Hewers is een duistere opake herfstplaat waar Dave Eugene Edwards bijna jaloers van zou kunnen worden. Het viel me pas na een paar draaibeurten op waar Heeren bij tijd en wijle me qua zang nog meer deed denken; aan Peter Hammill. Check “All The Heroes Run In Armour” maar eens. Alleen heeft hij dan dus wel Woven Hand (of 16 Horsepower zo je wilt) als backing band en verrassend genoeg An Pierlé als achtergrondzangeres. Het resultaat hiervan is huiveringwekkend en voelt af en toe zelfs een tikkie bezwerend en bedwelmend aan. Het afsluitende ” Wander And Waiver” met zijn repeterende karakter roept bij mij in ieder geval rillingen op. Als geheel is Hewers wat minder zwaar op de maag liggend dan de voorgaande drie platen van Kiss The Anus Of A Black Cat, maar aan kwaliteit heeft deze Belg zeker niet ingeleverd.


mij=Zeal / Konkurrent

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven