Oceansize – Self-Preserved While the Bodies Float Up

Oceansize - Self-Preserved While the Bodies Float UpHet was een prachtig ambitieus plan. Mijn telefoon wordt slecht en ik wilde wel een nieuwe. Ik had mijn oog laten vallen op een iPhone 4, maar ik wilde niet overstappen naar T-Mobile. Een simlock-vrije iPhone dus en die zijn te koop in het Verenigd Koninkrijk. Geen probleem, want daar kom ik graag en Easyjet brengt je er snel en goedkoop. Omdat we niet alleen voor de iPhone wilden gaan hebben we een stad gezocht waar we nog iets mee konden pakken, zoals bijvoorbeeld een concert van Oceansize. Na een blik op het tourschema werd het Cardiff. Dat leek een leuke stad en ik was nog nooit in Wales geweest. Zo gezegd, zo gedaan. En ondertussen had ik me maar eens verdiept in het nieuwe werkje van Oceansize, Self Preserved While The Bodies Still Floats. En dat bleek vooralsnog niet gemakkelijk. Bij de release van de EP Home And Minor, een relatief rustig album, had zanger/gitarist Vennart aangegeven dat het nieuwe tussendoortje die richting op zou gaan. Nou, dan komt opener “Part Cardiac” behoorlijk met de deur in huis vallen. En “Superimposer” is ook gewoon het oude recept. Verderop op de plaat wordt inderdaad soms gas teruggenomen, maar dat levert nog vooralsnog geen pareltjes op als het titelnummer van de eerder genoemde EP. En omdat Oceansize toch een rockband blijft gaat drummer Mark Heron in het standje overdrive en gaat hij weer tekeer als een gek. Dat levert een schizofrene plaat op, waar bij mij het kwartje nog niet wil vallen. Maar goed, we hadden de trip naar Cardiff nog te goed. En helaas, dat kwartje viel in een slechts half gevulde Millennium Music Hall, een naam die een grotere zaal suggereert dan het was, ook niet. Ook de show bleef schizofreen. Het is duidelijk waar Vennart met Oceansize naar toe wil, maar de weg er naar toe is nog even wennen. Voor zo wel ondergetekende als de band. Owja en die iPhone? Uitverkocht natuurlijk. Want we hadden geen zin om om 7 uur voor een Apple Store te gaan staan, met een klein kansje op een telefoon. Daarvoor smaakte de ale te goed…


mij=Superball / EMI

12 Comments

 1. Herkenbaar, dat schizofrene gevoel. Maar inmiddels is bij mij het kwartje (opnieuw) gevallen, en draai ik hem helemaal grijs. Grootste pluspunt van deze plaat vind ik dat de nummers (ongeacht of het een hard of rustig nummer is) wel echt liedjes zijn. En ze blijven meesters in het weven van riffs natuurlijk. En Oscar Acceptance Speech is stiekem echt een brljant nummer. God wat blijft die hangen ineens zeggen, geniaal.

 2. Eric J

  Het klinkt ongeloofwaardig, maar ik denk dat Gr.R. en ik enorm fan zijn van de Engelse pub-cultuur :p
  En on-topic…
  Jammer, jammer, jammer, maar ik ben er na 4,5 mand achter gekomen waarom het kwartje bij deze plaat niet valt. Die is er namelijk niet. Het vliegt een beetje alle kanten op. En als ze er nu mee ophouden, dan lijkt de verklaring voor de split te liggen in: we wilden allemaal een andere kant op.
  Gelukkig zijn er 2,5 prachtige albums, 1 mindere, 1 matige en 1 legendarische CD/DVD-box waar we nog wel een paar jaar van kunnen genieten.

 3. Martijn

  Herkenbaar, dat schizofrene gevoel. Maar inmiddels is bij mij het kwartje (opnieuw) gevallen, en draai ik hem helemaal grijs. Grootste pluspunt van deze plaat vind ik dat de nummers (ongeacht of het een hard of rustig nummer is) wel echt liedjes zijn. En ze blijven meesters in het weven van riffs natuurlijk. En Oscar Acceptance Speech is stiekem echt een brljant nummer. God wat blijft die hangen ineens zeggen, geniaal.
  Toch smaakte die Grolsch Weizen beter moet ik zeggen.. Duits bier, gebrouwen in Nederland, getapt in Wales in Engelse stijl. Verwarrend? Nee hoor, gewoon lekker 😉
  Overigens zijn de iPhones nu binnen.. maar dan uit Canada. Maar over die trip van Gr.R. binnenkort vast meer hier :p
  Heb jij de reis van Gr.R. gesponsord?
  De band kapt ermee, aldus hun Facebook…
  http://twitter.com/#!/Luistertips/status/41137576945524736
  Ja zonde.
  Kloten. Mooi kloten…
  Inderdaad, wat wordt nu je excuus voor een trip naar Engeland om een nieuwe iPhone te halen?
  Het klinkt ongeloofwaardig, maar ik denk dat Gr.R. en ik enorm fan zijn van de Engelse pub-cultuur :p
  En on-topic…
  Jammer, jammer, jammer, maar ik ben er na 4,5 mand achter gekomen waarom het kwartje bij deze plaat niet valt. Die is er namelijk niet. Het vliegt een beetje alle kanten op. En als ze er nu mee ophouden, dan lijkt de verklaring voor de split te liggen in: we wilden allemaal een andere kant op.
  Gelukkig zijn er 2,5 prachtige albums, 1 mindere, 1 matige en 1 legendarische CD/DVD-box waar we nog wel een paar jaar van kunnen genieten.
  Minst sterke album van de band geweest en een logische split als vervolg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top