We Are Scientists – Barbara

we_are_scientists-barbara.jpgJe kent ze wel die populaire figuren, meestal man, maar het kan ook wel een vrouw zijn. Ze hebben een grote bek, proberen lollig te zijn, maar je voelt gewoon dat het onnatuurlijk is. Ze zijn iemand anders en vaak zijn zij het die ten koste van een ander zichzelf profileren. Ik laat ze het liefst links liggen. Dan heb je ook mensen die wel populair en grappig doen, maar dat lijkt een tweede natuur. Kijk, met hen heb ik meer. We Are Scientist is een Amerikaanse band met zo’n typisch Engels catchy geluid. Ik schreef in 2008 over hun album Brain Thrust Mastery, maar kan me twee jaar later eigenlijk niet meer herinneren hoe ze ook alweer klonken. Dat is geen goed teken. Nu ik Barbara draai, snap ik dat wel, We Are Scientist probeert wel catchy te doen, maar ik voel me er wat ongemakkelijk bij. Alsof iemand je de liedjes door de strot probeert te duwen. Nu moet ik wel zeggen dat de eerste drie nummers waarmee ik in de stemming kom bij dit album ook meteen de eerste singles zijn of zijn geweest. De twee nummers die al uitgebracht zijn: “Rules Don’t Stop” en “Nice Guys” heb ik nog nergens op de radio gehoord. Ik vrees dus dat dit het hier weer niet niet gaat worden. Toch stonden ze al op Lowlands en in november staan ze op London Calling. Kennelijk is er toch publiek voor, en echt verbazen doet mij dat niet. Ben je fan van Kaiser Chiefs dan zou je zeker eens moeten luisteren, misschien dat jij het wel gelooft en enthousiast wordt.


mij=PIAS

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven