NOFX – The Longest EP

nofx-longest_ep.jpgZonder nog maar een noot of snaredrum gehoord te hebben biedt The Longest EP al direct een hoop vermaak. Op het eerste gezicht lijkt de cover op een ingekleurde variant van de legendarische Longest Line EP. Wie echter beter kijkt ziet een schitterende knipoog naar alle ooit door NOFX uitgegeven (mini)albums; Van Timmy The Turtle tot S&M Airlines, allen zijn ze te vinden. Dat doet vermoeden dat het om een Best Of-cd gaat, maar die hebben we zes jaar geleden al gehad. Nee, op deze verzamelaar worden eigenlijk alle restjes die nog niet eerder op een verzamelaar terecht waren gekomen bij elkaar gezet. Handig, omdat je nu eenmaal niet snel een EP of maxisingle opzet en met name omdat het merendeel sowieso vrij moeilijk verkrijgbaar is. Het hardnekkige gerucht gaat dat de originele EP’s definitief uit de herduk gaan nu deze is verschenen. Qua songmateriaal dus niets nieuws onder de zon. De felgekleurde cover deed mij aanvankelijk wel even vermoeden dat er geremasterde versies op zouden staan, maar helaas. NOFX heeft een lange traditie van geweldig goede EP’s, maar de geluidskwaliteit is her en der wel wat door de moderne tijd ingehaald. Een gemiste kans om de boel wat op te frissen dus. Verder geen aardverschuivende gebeurtenis deze CD, wel een mooie manier om even snel je collectie op peil te brengen met een aantal geweldige liedjes, die een mooie dwarsdoorsnede vormen van 18 jaar NOFX.


mij=Fat Wreck Chords / Sonic

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven