Hotel – The Island Sessions

Hotel - The Island SessionsDe billboards langs de kant van de weg schreeuwen: ‘kom naar Reykavik, kom naar Turkije’. Ja reizen, vakantie houden, ik krijg er positieve kriebels van: ik wil weg. Er zijn echter altijd wel smoesjes: geen geld, geen tijd, het milieu moet gespaard worden door niet te gaan vliegen of het was toch niet zolang gelee dat we op reis geweest zijn. Gelukkig zijn daar ook nog muzikanten die de wereld bij je thuis brengen. In onze mondiale wereld komen ze overal vandaan, maar vreemd genoeg is het dit keer de Nederlandse band Hotel die dit gevoel oproept. Eigenlijk moet ik zeggen de in Nederland (Amsterdam/Arnhem) residerende band, want de band kent negen nationaliteiten. De band brengt muziek geïnspireerd op Cuba (Bueno Vista Social Club), Mexico (Calexico) en Zuid-Amerika -of moet ik zeggen Frankrijk/Spanje- (Manu Chao) en ons eigen land (De Kift). Een dansje (“Esa Muier”), relaxen (“Panco Vila”, “Manana”), woordgrappen ( “Babel”), maatschappelijke betrokkenheid ( “White Lies” en “Maffia”), uitzinnigheid ( Magic Carpet”), je kunt er allemaal voor bij Hotel terecht. Het album The Island Sessions is opgenomen op het Amsterdamse Vuurtoreneiland dat ten tijde van de wereld overvarende V.O.C.-vloot is ontstaan. Er is echter veel veranderd, want die wereld is stukje bij beetje, samen met de warmte, deze kant opgekomen.


mij=Coast To Coast

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven