Powerworld – Human Parasite

Powerworld - Human ParasiteDe eerste keer dat ik Threshold‘s Clone hoorde blies zanger Andrew “Mac” McDermott me de oren van mijn hoofd. Zelden hoorde ik iemand zo geweldig ‘schreeuwzingen’. De tweede keer dat ik Clone hoorde deed ik vervolgens al alsof ik Mac zelf was. Ik stond – vanzelfsprekend – compleet voor schut. In 2007 verliet Mac Threshold en hij duikt nu op bij Powerworld. In deze band heeft ex-Freedom Call/Moondoc-bassist Ilker Ersin een aantal muzikanten om zich heen verzameld die meer dan behoorlijk gepokt en gemazeld zijn in bands die opereerden in de hardrock/prog/metalhoek. Op de eerste cd zong Stefan Brunner nog, maar die is op Human Parasite ten faveure van McDermott aan de kant geschoven. Door de geweldige zang van McDermott ontkom je er echter niet aan om nadat hij één noot gezongen heeft gelijk aan Threshold te denken. De kracht van zijn stem is ook dik tien jaar na Clone nog steeds indrukwekkend. Hij gedijt uitstekend in de tegen progmetal aanschurende powermetal die Powerworld je voorschotelt. Deze is wel net een versnellinkje lager dan op hun debuut-cd. Ik vind dat zelf wel zo prettig. Hierdoor wint de band aan ruimte voor melodie. De riffs van gitarist Barish Kepic (ex-Jaded heart) zijn dan misschien niet reuze origineel, ze zijn wel lekker vet en to the point. En ze komen helemaal goed tot hun recht als ze lekker badderen in de meedeinende synths van Nils Neumann (ex-Freedom Call) en krachtige drumpartijen van Simon Michael (ex- Subway to Sally). Die is ondertussen overigens al weer vervangen door ex-Victory drummer Achim Keller. Het is net een duiventil. Waar leden andere prog- of powermetalbands zich nog wel eens te buiten willen gaan aan het veel te uitbundig tentoonstellen van hoe goed ze hun instrumenten beheersen blijft dat op Human Parasite gelukkig achterwege. Het maakt de cd krachtig en to the point.


mij=Steamhammer / SPV / Suburban

10 reacties

 1. Eddy

  Dat wordt een leuk concert in mijn hometown.
  Als Mac nu ook nog tijdens het concert van de drank afblijft, kan het een steengoede avond worden.
  Het zal mij ook benieuwen of ‘ie zijn leven gebeterd heeft.
  Even een sterretje gegeven in mijn Spotify.. Vind de zang van Mac ook erg sterk maar muzikaal gezien Threshold net wat te braaf..
  @Ben: Een wild avontuur en powermetal gaan wel vaker niet goed samen 😉
  @Storm het schuurde toch tegen prog aan?? 🙂
  En trouwens het hoeft niet altijd spannend, lekker fout voorspelbaar kan ook lekker zijn 🙂
  Andrew “Mac” McDermott is overleden: http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=161551
  @Prikkie: Damn 🙁
  Een van de metalzangers is niet meer.
  Ik zal zijn Threshold’s albums blijven koesteren.
  R.I.P.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven