Jammer – Jahmanji

Jammer - JahmanjiHet is eigenlijk, eh, jammer dat de Britse pers bij elk nieuw talent een stroming fantaseert. Volgens mij werkt dit vluchtigheid in de hand. Houdt iemand zich nog bezig met twostep? Over grime hoor je ook weinig meer, Dizzee danst zich tegenwoordig loca loca met Shakira! Jammer (naast rapper ook producer) heeft de hype over laten waaien en komt nu pas met zijn debuut. Op Jahmanji houdt hij slim het midden tussen ratelende bangers en gladder commercieel werk. Met die eerste categorie kan ik niet zoveel. Het knauwende accent van de man en zijn maten kan ik al nauwelijks verstaan en ik snap ook nooit goed hoe je je hoofd moet bewegen op die ritmes. Dansen is helemaal uitgesloten, Jammer zegt zelf ‘I am a fool on the dancefloor’. (Dansen is ook meer iets voor MC Hammer, die een namedrop krijgt) Doe mij maar een dik Jamaicaans nummer als “Bad Mind People”, lekker toasten, met dubby blieps en sirenes. Het feestje gaat helemaal los in “Get It In”. Likje autotune erbij en tekstueel hilarisch simpel. ‘Gotta get money in large amounts’. ‘Paper’ binnenhalen en ‘stacken’ is leuk, maar het allermooist is natuurlijk ‘spending it’! Ik zie de enorme grijns van Jammer er zonder moeite bij. “Back To The 90s” is al even grappig, het nummer doet precies wat het belooft met oude rave-loops, synths en een soul-diva. ‘Reebok, Reebok, Reebok!’ Jammer klept er lekker hysterisch als een Busta Rhymes doorheen.


mij=PIAS

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven