Mavis Staples – You Are Not Alone

Mavis-Staples_You-Are-Not-Alone.jpgBekijk de opnames van Lollapalooza van deze zomer eens: we zien de zo vaak nurkse Jeff Tweedy breeduit lachend naast Mavis Staples op het podium staan. Het album We’ll Never Turn Back uit 2007 werd geproduceerd door Ry Cooder (nadat ze in 2004 weer aan het front verscheen met Have A Little Faith). Dit jaar krijgen we You Are Not Alone, verschenen op Anti Records en deze keer hielp de voorman van Wilco mee. Mavis Staples maakt niet plotseling een vorm van countrysoul – al zou dat genre haar prima staan – maar de invloed van Tweedy is wel hoorbaar, al is het maar door het soms werkelijk fabelachtige gitaargeluid. (Hoor de eerste klanken van opener “Don’t Knock”.) Hij schreef ook “You Are Not Alone” en “Only The Lord Knows” voor haar. Verder horen we covers van onder meer Randy Newman (“Losing You”), Allen Touissant (“Last Train”) en John Fogerty (“Wrote A Song For Everyone”) en natuurlijk van haar vader, Pops Staples (“You Don’t Knock”, “Downward Road”). Maar uiteraard wordt elk liedje door Mavis Staples naar zichzelf toegetrokken. Niks te klagen? Toch wel: “In Christ There Is No East Or West” klinkt een beetje zemelig, zelfs voor een gospeltrack. Maar toch: benieuwd met wie ze in 2013 een album zal maken. Want ze mag dan inmiddels de zeventig gepasseerd zijn, zulke stemmen worden alleen maar mooier.


mij=ANTI- / Epitaph

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top