Yoav – A Foolproof Escape Plan

Yoav - A Foolproof Escape PlanMelancholisch, typische herfstplaat. Optimistisch, hoera de zomer komt eraan. Je komt stukjes die refereren aan het jaargetijde waarin we ons bevinden ook op File Under geregeld tegen. Er zijn echter ook landen waar ze nauwelijks winter kennen. Arme schrijvers. In landen waar ze de jaargetijden wel als stemmingmakers kennen, is er weer een ander probleem: wat te doen met muziek die niet op het jaargetijde aansluit. Zo is A Foolproof Escape Plan van Yoav echt een album voor het Nederlandse voorjaar: het geeft mij althans een hoopvol, vrolijk gevoel met het mooie weer voor de boeg. Om het album in een muzikale context te plaatsen kun je terecht in mijn stukje over de voorganger Charmed & Strange. Zoveel is er niet veranderd. Wat ik me bedenk als ik mijn eigen stukje teruglees, is dat ik destijds zelf in een relax-mood was, en dat ik nu de fout maakte om dit bij de eerste draaibeurten van A Foolproof Escape Plan niet te zijn. Stress en haast maken het een wat saaie plaat, terwijl juiste de charme onder het oppervlakte ligt. En ja, nu ik in de goede sfeer zit, mag van mij de lente beginnen.


mij=You Are Here / Ada / Rough Trade

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven