Zornik – Satisfaction Kills Desire

zornik-satisfaction_kills_desire.jpgWie deejay speelt en daarbij regelmatig wat nieuwe muziek uitprobeert, kan aan allerlei dingen zien of het experiment aanslaat. Of er mensen dansen is altijd leidend. Maar er mag ook best een lauwer zwijmelliedje tussendoor zijn, want dat stuwt de drankomzet en zo kun je mooi maskeren dat niet ieder nummer beter kan zijn dan het vorige. En als er tijdens zo’n rustmoment iemand komt vragen wat je voor iets aan het draaien bent, ben je óók goed bezig. Het is me al regelmatig gelukt om met b-kantjes van Muse (“Easily”) of ouwe singles van The Veils en Zornik mensen naar de dj-booth te krijgen. De tijd dat Zornik de absolute Belgische Muse was is helaas wel een beetje over; dat komt omdat Koen Buyse zijn bombast op deze vijfde plaat netjes verdeelt in Oasis-achtige galmbakken, 30 Seconds to Mars-achtige refreintjes (“Babylon”, “The Enemy”), pakkend-dreinerige dramadingen (het U2-achtige “More than This”, “Final Curtain”, “Underground”) en wat oh-oh-oh-liedjes die net iets te dik zijn aangezet om van Go Back to the Zoo te kunnen zijn (“Something in the Way”, “Pin Me Down”). Al met al speelt Zornik in diverse hoeken slim leentjebuur en klinkt het degelijk en bekend, maar niet echt spannend. Toch zou een notering op de 3FM Alternative-playlist (voor zolang als dat internetstation nog blijft bestaan) best terecht zijn. Al was het maar om mensen te fucken, omdat vast niemand raadt wie het is.


mij=EMI Belgium

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven