Belly Says – Belly Says

Belly-Says_Belly-Says.jpgVan types als Erny Green aka Ernst Grevink hebben we er veel te weinig. Zeker in Nederland. Eigenwijze types die, commercieel succes of niet, gewoon door blijven gaan met platen maken. Als het niet solo is, dan wel in een of andere band of in een al dan niet toevallig samenwerkingsproject. Na solowerk als Erny Green, in de band Polgate en in de tributeband Closer To Curtis, ligt er nu nieuw materiaal van hem. Met een nieuwe band: Belly Says. Achter deze curieuze naam gaat een kwartet schuil dat samen met producer Henk Koorn (Hallo Venray) – dus de sound is lekker ouderwets analoog – twaalf liedjes opgenomen heeft. De bio leert me dat dit kwartet bestaat uit Erny Green, Walter Wilhelm, Chris van der Meer en Thijs Heij. Dat betekent eigenlijk dat Polgate weer bestaat, maar aangevuld is met toetsenist Thijs Heij. En dat is een geweldige zet, want het Hammond- en andere toetsenwerk van Thijs Heij is wat de twaalf goede tot geweldige liedjes kleur geeft. Natuurlijk, Erny Green bedient zich nog steeds van een soort Nederengels waar je tegen moet kunnen, maar zijn stem blijft gloedvol. De her en der uit de bocht vliegende gitaren en de alles opjagende toetsenpartijen geven bijna het opwindende gevoel alsof The Fatal Flowers weer op oorlogspad zijn. Mooie en, in alle goede betekenissen van het woord, ouderwets aandoende plaat.


mij=Green / Coast to Coast

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven