Engineers – In Praise Of More

Engineers - In Praise Of MoreHoe moeilijk is het in een land waar Crocs, Birkenstocks en Uggs razend populair zijn om uit te leggen wat ‘shoegaze’ voor muziek is? Tja, heel moeilijk. Dat de bijbehorende dans/optreedstijl eruitziet alsof je naar dubbeltjes op de vloer zoekt, begrijpen we nog net. Maar dan denkt het gros toch voornamelijk aan muziek van The Cure en niet aan My Bloody Valentine of Strangelove. The Engineers hebben dan ook na hun succesvolle Three Fact Fader een kleine koerswijziging ondergaan. De band heeft veel meer dreampop toegelaten zoals Swervedriver, Curve, Lush, Belle & Sebastian of onze eigen Soft Parade. Heel mooi en afgerond, maar niet bepaald spannend. In Praise Of More is vooral een pruttelende achtergrondplaat met stemmingswisselingen in samenzang. Leuk voor een kletsnatte herfst achter de geraniums en bij de open haard.


mij=Kscope / Bertus

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top