The Human Expression – Love At Psychedelic Velocity

The-Human-Expression_Love.jpgIets meer dan een jaar na het overlijden van voorman Jim Quarles verschijnt het verzamelde werk van The Human Expression op CD. Zonder platenlabel Cicadelic zou deze band niet meer zijn dan een voetnoot in de popgeschiedenis, vooral bekend vanwege de misser die het einde van hun carrière bespoedigde. We schrijven 1966, de hoogtijdagen van het hippiedom, wanneer vier vrienden uit de buitenwijken van Los Angeles als zovele jongeren een bandje beginnen. Maar na het uitbrengen van hun eerste single, het snerende “Love At Psychedelic Velocity”, krap een jaar later, maken ze naam. Helemaal als kort daarop het vuige “Readin’ Your Will” verschijnt. In tegenstelling tot de liefdevolle, stonede liedjes van de bloemenkinderen koestert het viertal een bad boy-image. Hun derde single, “Sweet Child of Nothingness”, was geschreven door Mars Bonfire, die ook een volgende track graag aan ze kwijt wil. Maar dat weigert Jim Quarles, want de tekst vindt hij veel te stompzinnig. En dus krijgt een andere band, Steppenwolf, de song aangeboden. “Born To Be Wild” heet het liedje en de rest is geschiedenis. Maar gelukkig overleven de opnames die The Human Expression maakte de meer dan veertig jaar die volgen. Zodat we nu zestien geweldige freakbeat- en garagesongs (vooruit: elf, in verschillende versies) vol passie en vuur hebben. En een mooi verhaal.


mij=Cicadelic / Clearspot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven