Sole Remedy – Apoptosis

soleremedy-apoptosis.jpgBij de eerste luisterbeurt kreeg ik gelijk een aangename positieve indruk van deze plaat (en dat ondanks een cd-r copy zonder opdruk als promo en een printje als hoes). En dat gebeurt me de laatste tijd niet vaak. Aangenaam verrast zet ik Apoptosis, het tweede album van Sole Remedy, in de herhaalstand. Sole Remedy is een progressive-melancholic-metal band uit Lahti, Finland. Het streven van Sole Remedy is altijd geweest om nieuwe muziek te maken met een ziel en een eigen karakter. En dat lijkt mij prima gelukt met deze tien nummers, die net geen vol uur vullen. De muziek is meeslepend en doet me denken aan bands als Tool en Riverside. De rustige cleane zang, welke me soms doet denken aan eenzelfde ingetogenheid die je bij een band als Opeth ook terug kunt vinden, wordt afgewisseld met grunts, zonder overigens overdreven extreem te zijn. Ik had gedacht zo tegen het einde van het jaar geen nieuw materiaal meer te ontdekken die zo mijn jaarlijstje in kan. Maar met dit zeer solide album heeft dit vijftal dat eigenlijk vrij makkelijk voor elkaar gekregen.


mij=Aftermath

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven