British Sea Power – Valhalla Dancehall

British Sea Power - Valhalla DancehallBij de EP die British Sea Power in 2010 uitbracht had ik het al over het goedbewaarde geheim dat deze band al jaren is. Bij het nieuwe album Valhalla Dancehall blijkt dat dit eigenlijk een understatement was. Leuk hoor, die reünie van Blur vorig jaar. Geinig wel, die optredens van Pulp in 2011. Maar wie het beste van deze twee bands gecombineerd wil zien kan beter eens gaan kijken bij het Brightonse British Sea Power. Op Valhalla Dancehall klinken ze zelfverzekerder dan ooit en hebben ze naar mijn bescheiden mening een plaat gemaakt die een soortgelijke impact zou moeten hebben als The Suburbs van Arcade Fire. Enkele nummers doen zelfs behoorlijk denken aan de Canadezen, zoals het ijzersterke “Observe the Skies”. Op Valhalla Dancehall klinkt British Sea Power als een band die eindelijk de perfecte vorm gevonden heeft. De band schuwde het grote gebaar al nooit, maar op dit album hebben ze de overtreffende trap gevonden met een jubelsfeer die tegen het pathetische aanhangt maar oh zo lekker is. Hoogtepunt “Luna” is het soort nummer waarvan je hoopt dat Jarvis Cocker er ooit nog eens een schrijft. Net als bij Pulp duurt het bij British Sea Power ook al jaren voordat de doorbraak zich aandient, maar als het met dit album nog niet lukt dan weet ik het ook niet meer.


mij=Rough Trade / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven