Chaplin Harness – II

Chaplin-Harness.jpgToen reissue-label Gear Fab vorig jaar het debuutalbum van Chaplin Harness uitbracht, was er niet of nauwelijks informatie voorhanden over deze band uit Philadelphia. Zo ongeveer de enige twee zaken die bekend waren, zijn het feit dat het eerste album alleen als proefpersing gemaakt was en dat de latere jazzgitarist Rick Iannaconne deel uitmaakte van deze band. Nu Gear Fab het tweede album brengt, is er meer teruggevonden. Niet alleen de namen van de bandleden – er blijken twaalf muzikanten op II mee te doen – maar zelfs een aantal foto’s. Dit vervolg, gestoken in een zelfde soort spuuglelijke hoes, laat een bijna totaal andere band horen. Er is een zangeres toegevoegd, ene Geri Mingori, die een aardige, stoere stem heeft en later met een deel van de bandleden The Geri Mingori Band gaat vormen. De muziek wordt langzaam maar zeker omgevormd tot een soort blanke funk zoals we dat kennen van Blood, Sweat & Tears. Ondanks de muzikale kwaliteiten van de leden klinkt II nergens als een echte band. Het is eerder een studioproject waar de deelnemers hun eigen favoriete ei al jammend kwijt kunnen. Van blues, vette psychedelica tot blanke funk en een soort big band-met-zangeres, er zijn veel – teveel – genres bij elkaar gezet.


mij=Gear Fab / Clearspot

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven