Heathers – Here, Not Here

Heathers - Here, Not HereWat denk je dat de voornaam van de twee dames van Heathers is? Inderdaad, niet Heather. Het zijn de twee Ierse zusters Ellie en Louise Macnamara. In 2008 namen zij hun debuut Here, Not There op en brachten dat in eerste instantie slechts in Ierland uit. Hierna trokken ze rond door Amerika en nu lijkt er pas aandacht voor de rest van Europa met o.a. een optreden op Eurosonic. Here, Not There bevat elf tracks (en een bonus track) met een lengte van 27 minuten en dat is niet erg lang. Toch durf ik me wel hardop af te vragen of deze lengte niet genoeg Heathers is. De twee dames begeleiden zichzelf op gitaar en zingen daarbij. De samenzang is best avontuurlijk en er is niets mis mee, maar na een aantal nummers begint het bij mij toch te knagen: ik vind de begeleiding wat saai. Eigenlijk zouden ze er een heuse band bij moeten hebben. De wat populaire folkliedjes passen bij die van tijdgenoten als Mumford & Sons, maar waar zij er genoeg afwisseling ingooien, is de inzet van een cello in twee nummers toch net te weinig om Here, Not There, spannend te maken. Misschien iets voor de opvolger die in 2011 uit schijnt te komen.


mij=Aunthill / Ada / Rough Trade

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven