K.C. Accidental – Captured Anthems For An Empty Bathtub / Anthems For The Could've Bin Pills

K.C. Accidental - Captured Anthems For An Empty BathtubDenk in eerste instantie aan een instrumentale en akoestische versie van Gish van Smashing Pumpkins bij de openingstrack. K.C. Accidental is op deze cd stukken sneller en harder dan op opvolger Anthems For The Could’ve Bin Pills. Met deze plaat verklapt K.C. Accidental zijn identiteit. K.C. Accidental was de voorganger van Broken Social Scene uit Canada en bestond uit Kevin Drew en Charles Spearin. Met deze cd wilde het duo het gat tussen post-rock en alternatieve dance opvullen. En dus hoor je Squarepusher en C Cat Trance bij elkaar in een allegaartje van hi-hat drums en samples. Maar net zo makkelijk verlegt het duo de aandacht naar meeslepende geluidscollages met een triphopkarakter die nauw aansluiten op het opvolgend album. Met Captured Anthems For An Empty Bathtub heeft K.C. Accidental voor zichzelf alle mogelijkheden en genres in post-rock en dance verkend. Een mooie leerschool voor het latere Broken Social Scene.
Anthems For The Could've Bin PillsHerken de spanningsbogen! K.C. Accidental begint deze cd met een uitgeblazen Chet Baker in 1981. De band bouwt, net als genregenoten Dirty Three, Low, And This Will Destroy You, Godspeed You Black Emperor! vanuit het niets aan structuren en geluidscollages. De voortkabbelende akoestische ritmesectie verandert langzaam in een golf met als hoogtepunten: Ruined in ’84 en Them (pop song #3333), luchtige gitaarlandschappen met een swing. K.C. Accidental barst niet uit zijn voegen. De band doet er alles aan om ingetogen te blijven en muziek op cd te zetten waarbij het aangenaam wakker worden is op een lome zondagmorgen.


mij=Arts & Crafts / Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven