Suarez – L'indécideur

Suarez - L'indécideurOok zo de balen van de huidige winterellende? Ook aan het denken om te gaan emigreren naar een warm land? Ja? Nou, dan zou ik toch maar even wachten. Er zijn namelijk ook mensen uit warmere streken die deze kant opkomen. In dit geval doel ik op de drie muzikale broers N’Java die hun geboorteland Madagascar achter zich lieten om hun geluk in België te beproeven. Het geluk heeft hier een naam, namelijk Marc Pinilla-D’Ignazio. Met hem begonnen ze een band Suarez. Hun debuut in 2008 had vooral succes in eigen land, maar ook in ons land waren er optredens op Oerol en ze speelden in De Wereld Draait Door. En voor de fans van Guuzbourg: Marc nam een Gainsbourg-nummer op dat verscheen op het album Gainsnord. Suarez heeft nu een opvolger uit, die in ‘eigen land’ al verscheen, genaamd L’Indécideur. Na het optreden op Eurosonic zal deze cd ook hier uitkomen. Suarez past wel op het label 62TV Records, ik vind het namelijk wel wat van The Tellers hebben. De voornamelijk Franstalige liedjes zijn alleen wat minder rommelig en hebben een warmer geluid. Een beetje à la Manu Chao, maar dan wat minder uitbundig. L’Indécideur is dan ook een album dat ons voor de komende maanden wat warmte probeert te geven en is ‘wat’ minder radicaal alternatief dan emigreren.


mij=62TV / PIAS

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven