Me & Stupid – Me & Stupid

Me & Stupid - Me & StupidAls iemand mij vroeg of ik mijn werk een tijdje in Australië wilde uitvoeren, maar dan met plaatselijke collega’s, dan wist ik het wel: tuurlijk zou ik dat doen. Het verhaal is dat dit aan Bettie Serveerts Carol van Dyk gevraagd werd en dat dit argument haar over de streep trok om een album voor de serie ‘In A Cabin With’ op te nemen. Carols muzikale partner in crime Peter Visser moest ook mee, en dus was het de vraag wat hieruit voort zou komen. Nou had ik aanvankelijk mijn twijfels. Beide hebben nogal een karakteristiek geluid, Carol met haar stem en Peter met zijn gitaar. Zou het niet een tweede Bettie Serveert worden? Helaas voor de thuisblijver, bassist Herman Bunskoeke, moet ik dit beamen. Me & Stupid, vrij vertaald ‘Ik en mijn stommiteiten’, heeft veel herkenbaars van Betties sound, ook al doen er andere muzikanten mee. In de sessies die opgenomen zijn in Sydney en Byron Bay zijn dit drummer Russell Hopkinson (You Am I), bassist Matt Wicks, gitarist/bassis/zanger Andrew Morris en de multi-instrumentalist Ben Salter (The Gin Club). Uiteraard kun je wel wat verschillen horen, maar die zijn niet wereldschokkend. Mocht je je overigens afvragen wat er met de (tijdelijke) drummer Joppe Molenaar van Bettie is gebeurd, nou die mocht meedoen in de sessie in Amsterdam (en met komende tour). En dat geldt ook voor Marcus Bruystens en Victor van Woudenberg. Dat het op Bettie lijkt, dat heb ik inmiddels wel duidelijk gemaakt, maar is het de moeite waard? Zeker, al vind ik de eerste single “14th Floor” een beetje te cliché en “Retreat” teveel bombast bevatten. Verder hoor je mij niet klagen. Van Dyk en Visser zijn in vorm en wat kan mij de bandnaam dan schelen.


mij=In A Cabin With / V2

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top