Moebius – Blue Moon

Moebius - Blue MoonDe jaren ’80-film Blue Moon is dermate obscuur dat deze op IMDb nog niet eens vijf stemmen heeft, en daarmee een rating ontbeert. Ik betwijfel of de film langer dan een paar weken in de Duitse Kinos heeft gedraaid. Niet de beelden, maar de geluiden zullen de tand des tijds overleven, dankzij deze door Bureau B liefdevol heruitgegeven soundtrack. Het enige wat ik van de film weet, destilleer ik uit de stills op de hoes. We zien femme fatales, schietpartijen en een woeste kale man, tegen een achtergrond van industrieel wasteland. De muziek lijkt echter een heel stuk vriendelijker, zeker in het begin. De Zwitserse krautrocker (en all around pionier) Dieter Moebius, o.a. bekend van Harmonia, schreef, voor zijn enige soundtrack, een half uurtje aan behang-miniatuurtjes vol pulserende synths.  “Intro 2” knort zo opgewekt dat het lijkt alsof er een troep Disney-eenden, snaterend op scouting-kamp vertrekt. Het kristalheldere “Falsche Ruhe” doet me denken aan de Casio-experimenten die Michael Andrews voor Me And You And Everyone We Know opnam. Rond “Dust Off” wordt de sfeer op Blue Moon toch wat grimmiger, er krassen wat dreigende beats en in het spannende “Bleifuß 1+2” gaat een sirene af. Een spion betrapt! Maar, alles komt uiteindelijk goed. Denk ik. “Das Ende” klinkt bijzonder lieflijk. Alhoewel, voor hetzelfde geld hoor je een kat die likkebaardend, doch uiterst voorzichtig, naar eerdergenoemde troep eenden sluipt.


mij=Bureau B / Sonic

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven