Pure Reason Revolution – Hammer And Anvil

Pure Reason Revolution - Hammer And AnvilOp het weer na, is er in Nederland geen ander onderwerp waar eenieder een mening over heeft, dan voetbal. En als voetbalfan en weerliefhebber, ik volgde ooit een wolkencursus, vind ik het fantastisch. En ik ben gek op de orakels in het voetbalwezen. Een van die orakels is Fredje Rutten. De man heeft “hoog in de concentratie zitten” geïntroduceerd en sindsdiens gebruiken Storm en ik die term geregeld, vooral als de muziek wat ingewikkelder wordt. Ik zat bijvoorbeeld nog hoog in de concentratie bij het concert van Godspeed Your Black Emperor! in Paradiso onlangs. Is best fijn, al kost het afdalen wat moeite. Wat is daar hoog in de concentratie er nog wel uit wist te twitteren is dat post-rock het nieuwe progrock is. En dat viel me tegen van mezelf. Want ik had mijn pijlen gezet op Pure Reason Revolution. Industrial prog, dat moest de toekomst zijn, vond ik, naar aanleiding van de vorige plaat Amoro Vincit Omnia. Punt alleen is dat Pure Reason Revolution helaas zelf de lijn niet doorzet. Het recept op Hammer and Anvil is nog steeds hetzelfde, sterker nog, er mag nog meer gedanst worden, maar er blijft geen nummer hangen. Dit is geen (dans)stap voorwaarts, dit is een stap zijwaarts. Nog steeds alleraardigst om te horen, maar hiermee gaan we de (industrial) progrock niet aan wereldheerschappij helpen. Moet ik potverdikkie weer op zoek naar een nieuwe leider…


mij=Superball / EMI

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top