Luv Clowns – Love Clowns

Luv Clowns - Love ClownsEen bandje dat Luv Clowns heet en een project is waarin leden van Fuck en Reigning Sound zitting hebben samen met singer/songwriter Harlan T. Hobo, daarvan zou je verwachten dat je een bak herrie over je heen gestort krijgt of – in ieder geval excentrieke liedjes. Niet dus. Luv Clowns maakt liedjes die zo uit Sesamstraat hadden kunnen komen. Of, een betere vergelijking, de Muppet Show. In de buurt van hun woonplaats Memphis schijnen de vier muzikanten (geschminkt en wel) het behoorlijk te doen op feesten en partijen. Ik heb ze natuurlijk even geprobeerd op mijn eigen kinderen, maar die begrijpen nog niet genoeg Engels om de liedjes van het viertal te begrijpen. De toon van de vijftien liedjes c.q. sketches stond ze echter wel aan. Ze zijn aanstekelijk, maar niet overdreven kinderachtig. Je had ze vaak ook kunnen laten zingen door pak ‘em beet E van Eels. Die zou er ook wel raad mee weten. Kidsmuziek houdt overigens niet in dat het alleen maar lullig lieve liedjes zijn. In “K-I-D-S” gaat na een korte sketch het volume omhoog en komt de band met een glamrock-achtig nummer op de proppen. En “Do The Rooster” is gewoon een surf-nummer in Beach Boys-traditie. Overigens zijn niet alle liedjes door de band geschreven. “Sometimes Good People Do Bad Things” is al een ouder liedje dat geschreven is door Fred Rogers, een Amerikaans tv-icoon die vond dat je kinderen op de TV niet te betuttelend toe moest spreken, maar ze serieus moest benaderen. Love Clowns is dan ook niet zozeer een goede plaat of een lieve plaat, maar een geslaagde poging om liedjes te maken die zowel kinderen als volwassenen zullen kunnen spreken.


mij=Goner / Konkurrent

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven