The Joy Formidable – The Big Roar

the_joy_formidable_-_the_big_roar.jpgEurosonic / Noorderslag, halverwege januari. Alweer de zelfde ‘ellende’. Geen idee wat allemaal te zien, dat wat je wel weet wat je wilt zien, dat speelt tegelijk. Het is het algemene beeld bij festivals. De programmeurs programmeren graag je favoriete bandjes tegenover elkaar. Ik besluit op ES/NS me dan maar, voor een deel, te laten leiden door fotograaf Bart. En zo komen we in Vindicat bij The Joy Formidable terecht. En wow, wat is dat ideaal voor uw festival, want The Joy Formidable is een combinatie van twee publiekslievelingen, namelijk de frisse popliedjes met een rauw randje van Blood Red Shoes en de oorvergruizende gitaren van A Place To Bury Strangers. En dat mixt wonderwel uitstekend! Shoegaze klonk nog nooit zo catchy en zag er met frontvrouwe Ritzy Bryan nog nooit zo goed uit. Ze speelt alle gitaarpartijen en heeft een bijzonder flexibele stem die varieert van Asobi Seksu‘s Yuki Chikudate tot een minder irritante Björk. De vroege Asobi Seksu is ook niet zo heel ver weg van The Joy Formidable. Extra pluspuntje is de betonnen basis die gelegd wordt door drummer Matt Thomas, die in geen enkele hardcoreband zou misstaan. De band schuwt op debuut The Big Roar het experiment niet en lange nummers niet en gebruikt een fijne dosis elektronica. Maar het belangrijkste blijft toch Bryan, met haar versterker op 11. Heerlijk!


mij=Atlantic

14 reacties

 1. George

  @Dennis: dan wil ik je er nog wel op wijzen dat ik foto’s van ze gemaakt heb op 26 november 2008 als voorprogramma van White Lies in Londen. En ja, dat moest ik opzoeken, ik wist dat ik ze ooit eens gefotografeerd had. #win

 2. Haarversterker? Dat zal er leuk uitzien πŸ˜‰
  Is dat een soort gel?
  Het een en ander in de laatste zin aangepast, want daar was ik wat te enthousiast geweest. Bedankt voor het melden!
  Sinds wanneer laat jij je (gedeeltelijk) door fotografen leiden? πŸ˜‰
  Sinds ik ook wel eens op stap ga met fotografen die wel een beetje verstand van muziek hebben…
  @Gr.R. Mag ik je er dan misschien op wijzen dat er een fotograaf is, met een goede neus voor nieuw muzikaal talent, die reeds op 1 mei 2009 The Joy Formidable heeft vastgelegd? πŸ˜‰
  @Dennis: dan wil ik je er nog wel op wijzen dat ik foto’s van ze gemaakt heb op 26 november 2008 als voorprogramma van White Lies in Londen. En ja, dat moest ik opzoeken, ik wist dat ik ze ooit eens gefotografeerd had. #win
  Je moest alleen ook White Lies ondergaan George. Is dat een #win πŸ™‚
  @dennis: ik schaar dat onder het kopje toeval…
  @George You win! Ik buig voor de meester πŸ˜‰
  @Gr.R. Zo worden er wel meer vergissingen gemaakt, aan jou om te beoordelen aan welke kant πŸ˜‰
  @Storm, dennis: eerlijk gezegd weet ik niet zoveel meer van die avond, erg best zal het niet geweest zijn.
  @George: zoiets vreesde ik al πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven