TNT – A Farewell To Arms

TNT - A Farewell To ArmsTerwijl de cd geript werd in m’n muziekprogramma, las ik een stuk uit Scream Magazine op de site van TNT: ‘Those of you who thought TNT experimented too much on their last album Atlantis and went far out left field, will certainly be hit by a truck coming from right.’ Nee, hè!? Atlantis vond ik een meesterlijk album, dat uiteindelijk zelfs mijn jaarlijstje haalde. Opener “Engine” is nog niet begonnen of ik ben gerustgesteld. “Engine” is een rocker met een happy-go-lucky-popoptimisme dat ik bij niet een band zo sterk ervaar als bij TNT. Het is waar, de productie is een flink stuk steviger, dus in die zin is A Farewell To Arms misschien wel het perfecte compromis tussen het oude en het nieuwe TNT. Scream heeft het over ‘deadly metal’, maar dat kun je met een vrachtwagenlading zout nemen. Toch zijn songs als “Refugee” en het titelnummer lekkere uptempo rockers die knap hard zijn – voor TNT-begrippen. Ronni Le Tekro strooit met prachtsolo’s, de songs zijn zeer herkenbaar als TNT en zanger Tony Mills toont zich wederom een waardig vervanger van Tony Harnell. Een nieuwe “Peter Sellers Blues” hoor ik niet, maar dat is een klein persoonlijk minpuntje op wat verder een uitstekend TNT-album is geworden. Overigens was er vlak na afronding van het album een ieksmomentje: Tony Mills overleefde eind augustus op het vliegveld van Oslo ternauwernood een hartaanval. Gelukkig was het geen definitief farewell…


mij=Metal Heaven / Rough Trade

8 reacties

 1. De link naar Spotify wordt niet automagisch opgepikt, dus bij deze: http://open.spotify.com/album/08pvgvvXMPulptm2rQdzJQ
  Toetsenist Dag Stokke overleden. 44 jaar pas.
  Volgens mij gaat er iets mis met je link…
  Nu doet ‘ie het.
  Tony Mills is uit de band gestapt/gesmeten: http://www.blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=193330
  .. en Tony Harnell is weer ingehuurd als zanger: http://www.blabbermouth.net/news/singer-tony-harnell-officially-rejoins-tnt/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven