Dolorean – The Unfazed

Dolorean - The UnfazedIn de Volkskrant-kunstbijlage staat wekelijks een top 10 van best verkochte cd’s van een zekere ‘alternatieve’ platenketen. Ik knipperde met de ogen, viste de krant later voor de zekerheid nog uit de container, maar daar stond toch echt The Unfazed van Dolorean. Wat is hier gebeurd? Verwarring met Delorean (die op Eurosonic speelden) of heeft Americana-promotor R. Jans zijn volledige selectie opgedragen een exemplaar aan te schaffen? Het zij dit Portlandse kwartet gegund, want hun uitgebalanceerde progressive country wordt beter en beter. Waar het vorige album You Can’t Win nog iets ongrijpbaar mysterieus had, is The Unfazed warmer en concreter. Al James zingt nog immer omfloerst, maar duidelijk met meer zelfvertrouwen. Hij benadert nu af en toe de melancholie van Karate‘s Jeff Farina. Luister maar naar hoe “Black Hills Gold” begint. In de uitstekende teksten worstelt James met de problemen van de moderne ‘zachte’ man. Teveel leraressen, te weinig testosteron, misschien een snelle kar kopen? ‘What a sweet boy you made of me now’. En eerder al in de prima opener: ‘I am not such a bad guy, I am just a little thinskinned’.  Ook muzikaal het mooist van alles is de twangy titeltrack, met een hartverscheurende subtiele én intense break, de beste passage die de band tot nu toe opnam. James begint allerlei zaken op te noemen die hem (tot zijn eigen spijt) koud laten, om te eindigen met ‘Unfazed by living, until I die’. Kippenvel. 


mij=Fargo

15 reacties

 1. Stonehead

  Eensch!
  En ik ook!
  mensen met smaak verzamelen zich in deze comments 😉
  Ik heb geen idee, maar gezien de laatste opmerking moest ik me blijkbaar even melden… 😉
  Dan ga ik er maar even bij staan 😉
  schuif eens op allemaal!
  Ik sluit mij hierbij aan!
  Is dit nu een hype?
  Nee hoor, gewoon een mooie plaat.
  Ah, gelukkig.
  nog 27 comments erbij en het is wél een hype. (1) 😉
  Er staan genoeg bootlegs op YouTube om hier te dumpen.
  http://www.youtube.com/watch?v=sDaLaco5uH8 (in Ekko eergister)
  Officiële audio van “Country Clutter”: http://www.youtube.com/watch?v=CGFRPQeMLAU

 2. Stonehead

  Eensch!
  En ik ook!
  mensen met smaak verzamelen zich in deze comments 😉
  Ik heb geen idee, maar gezien de laatste opmerking moest ik me blijkbaar even melden… 😉
  Dan ga ik er maar even bij staan 😉
  schuif eens op allemaal!
  Ik sluit mij hierbij aan!
  Is dit nu een hype?
  Nee hoor, gewoon een mooie plaat.
  Ah, gelukkig.
  nog 27 comments erbij en het is wél een hype. (1) 😉
  Er staan genoeg bootlegs op YouTube om hier te dumpen.
  http://www.youtube.com/watch?v=sDaLaco5uH8 (in Ekko eergister)
  Officiële audio van “Country Clutter”: http://www.youtube.com/watch?v=CGFRPQeMLAU

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven