Perverted – Vote Reverend Greed

Perverted - Vote Reverend GreedHet Belgische Perverted heette vroeger Perverted By Desire en is altijd wars geweest van poppy trends. Liever zocht de band de grenzen op van alternatieve punk, industrial en noise. De band nam al snel het ijzeren gitaargeluid van TC Matic over en bestempelde zichzelf als de Belgische Butthole Surfers of Bongwater. Anarchisme vierde hoogtij. En da’s eigenlijk na 25 jaar nog steeds het geval. Deze cd heeft veel weg van de Lightnin’ Beat Man, maar dan wel met zangeres 2M die in de verte vergeleken kan worden qua timbre met Karen O. Ach, tegen de tijd dat ik deze recensie af heb, is Perverted alweer aan de slag met een compleet ander genre. Want de band draait zijn hand niet om voor Afrikaanse ritmes, ska, reggae of ouderwetse punk. Van alles wat dus. Het enige dat blijft hangen is dat er een zweem van alternatieve herrie uit de jaren tachtig om Perverted heen hangt. Sonic Youth, Big Black en Jesus Lizard behoren waarchagrijnlijk tot Perverteds beste vrienden en fans.


mij=My First Sonny Weissmuller / Konkurrent

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top