The Coral – Butterfly House Acoustic

The Coral - Butterfly House AcousticJa inderdaad, vorig jaar was er al het album Butterfly House, en nu is er Butterfly House Acoustic. Met deze titel doet het Liverpoolse The Coral precies wat het beloofd had, de nummers van het 2010-album in een akoestische jas uitbrengen. Juist in het contrast van hard en zacht gedijen akoestische versies van het origineel in mijn ogen het best. Daar zit echter een probleem, want wat The Coral hier brengt wijkt toch beperkt af van het origineel. Deze originelen zijn meer psychedelisch ingekleurd, maar mijn mond valt nou niet open doordat onder de rauwheid van een nummer plots een hele prachtige jas verstopt zit. Nu klinkt dit allemaal wel negatief, want The Coral laat horen dat het nummers zijn die zonder de psychedelische laag ook prima standhouden. Ik had echter liever een album gezien dat samengesteld was uit nummers van de vorige albums. Nu is de toegevoegde waarde beperkt, en hooguit aardig als een bonus-cd. In april komen ze overigens naar ons land (hoera, hoera, hoera!) en dan hoop ik maar dat ze het akoestische gedeelte beperken, want het origineel (en mijn nummer 1 in de jaarlijst 2010) prefereer ik toch wel.


mij=Cooperative Music / V2

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top