Akron/Family – S/T II: The Cosmic Birth And Journey Of Shinje TNT

Akron-Family_The-Cosmic-Birth.jpgFucked up psych folk: korter en kernachtiger kan ik het niet omschrijven, de muziek van het vreemde gezelschap dat zich al een plaat of vijf met de nog vreemdere naam Akron / Family tooit. Dat ze zich thuis voelen in het wereldje van de uitgesponnen, psychedelische folk blijkt uit de titel van hun nieuwste boreling: S/T II: The Cosmic Birth And Journey Of Shinje TNT. En ook dit album is, net als hun vorige, Set ‘Em Wild, Set ‘Em Free, een woeste muzikale trip. Tribale ritmes, vuige gitaarmuren, lieflijke toetsen en bijna valse zang en kort daarop prachtige Westcoast-koortjes: deze jongens uit Pennsylvania gooien alles even makkelijk in de blender en brouwen er hun eigen toverdrank uit. Het aardige is dat ze zich nergens zorgen maken of het mooi klinkt. Zeggingskracht is alles, schoonheid is niets, in die geest. Wel hebben ze duidelijk nagedacht over hoe ze de songs op The Cosmic Birth (zoals deze plaat wel afgekort zal gaan worden) hun juiste plek moesten geven. Relatief harde en snelle nummers worden subiet afgewisseld door rustiger tracks en die rustmomenten worden gegarandeerd gevolgd door passages waarin alles schots en scheef wordt neergezet. Het blijven eigenwijze mafkezen, maar wel mafkezen die weten wat ze willen. Namelijk alles, en wel op hun eigen manier.


Mij=Dead Oceans / Konkurrent

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven