J Mascis – Several Shades Of Why

J. Mascis - Several Shades Of WhyHüsker Dü was een van de eerste bands die bewees dat onder een loeiharde muur van gitaren wel degelijk mooie liedjes schuil kunnen gaan. Dit gold ook zeker voor Dinosaur Jr, een band die zo’n dertig jaar geleden werd opgericht door Lou Barlow en J Mascis. Inmiddels heeft Barlow al een flink aantal albums uitgebracht met Sebadoh en ook onder zijn eigen naam. Mascis zat ook niet stil en bracht behalve met Dinosaur Jr ook platen uit onder diverse namen, waaronder J Mascis and the Fog, J Mascis and Friends en Witch. Na Martin + Me uit 1996 is Several Shades of Why het tweede album dat hij onder zijn eigen naam uitbrengt, maar toch krijgt hij ook hier weer hulp van een groot aantal andere muzikanten, zoals Kurt Vile, Kevin Drew van Broken Social Scene en Ben Bridwell van Band of Horses. Wie wat heeft bijgedragen is niet duidelijk, afgezien van wat achtergrondzang hier en daar. Het is toch vooral pure Mascis wat dit album ons voorschotelt en daar is niks mis mee. De heerlijk klaaglijke stem, de mierzoete melodieën en zelfs snerpende gitaarsolo’s komen langs, zoals op hoogtepunt “Is It Done” en afsluiter “What Happened”. Net als J zelf wordt ook zijn publiek een dagje ouder en grijzer, en voor wie even klaar is met de noise van Dinosaur Jr is dit solo-album een prima alternatief. De liedjes blijven gewoon net zo mooi.


mij=Sub Pop / Konkurrent

10 reacties

 1. Ludo

  J Mascis zit hier trouwens in ‘t plaatselijke park, weer of geen weer, Euroshopper-biertjes te drinken (en draagbare radio te luisteren)
  zijn lange grijze haren worden wel wat vettig. ๐Ÿ˜‰
  zeer benieuwd naar deze plaat. ๐Ÿ™‚

 2. Stonehead

  J Mascis zit hier trouwens in ‘t plaatselijke park, weer of geen weer, Euroshopper-biertjes te drinken (en draagbare radio te luisteren)
  zijn lange grijze haren worden wel wat vettig. ๐Ÿ˜‰
  zeer benieuwd naar deze plaat. ๐Ÿ™‚
  Lol! Kent’ie zijn klassiekers?
  nou ja. Arrow…
  Get your motor running
  Head out on the highway! etc.
  Jammer dat ‘ie in Breda niet zijn Dinosaur klassiekers speelt ๐Ÿ™‚
  Hij bracht natuurlijk eerder ook al deze uit: http://www.fileunder.nl/archives/2010/06/sweet_apple_love_desperation.php
  Chad vanGaalen heeft een video in elkaar geknutseld voor Not Enough. En je hoord Band Of Horses zingen: http://www.youtube.com/watch?v=aqqH16oePQg
  Hilarisch interview met J Mascis ๐Ÿ™‚ http://www.youtube.com/watch?v=OLebfV0n6Ak
  dat is gewoon zijn moeder, jatoch? ๐Ÿ˜‰
  Lekker authentieke clip weer bij “Is It Done”:
  http://www.youtube.com/watch?v=3N9yhRlNaUw

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven