Klerkx & The Secret – Undertones

Klerkx & The Secret - UndertonesSoms gebeuren er onverwachtse zaken. Neem Rob Klerkx, drummer bij Moke en Paulusma. Als hij weer eens aan zijn eigen repertoire werkt en deze uitbrengt onder de naam Klerkx And The Secret en met de titel Undertones, dan is er op deze release geen drum te bekennen. Inderdaad, vreemde jongens die drummers, vooral als de drumsponsor in de inlay bedankt wordt. Maar goed, wat hij wel hanteert is de gitaar en het harmonium. Als pianobegeleider doet hij een beroep op Bart Wolvekamp (o.a. Wende) en dat pakt heel goed uit. Muzikaal zit het helemaal snor en als je zo je contacten hebt in muziekland dan regel je dat er andere muzikanten, zoals J.W. Roy, Jelle Paulusma en Theo Sieben, meedoen. Zo zonder drums, wordt de plaat zo’n typische singer-songwriteralbum met een folk/americana-sound. Al is dit laatste een lichte variant. Undertones is wel zo’n album die je toch wat draaibeurten moet geven. Bij mij was er het probleem dat ik vooral na het draaien “Save For A Prayer” aan het neuriën was. Inderdaad, dit Duran Duran-nummer wordt onderhanden genomen en zet al vroeg op het album de toon. Toch is het een prima plaat, waarbij ik vooral de piano prachtig vind, zoals op “Man On The Run” of “King Of Kings”. Hoe het spaarzame instrumentarium op het podium uitpakt weet ik niet, maar ik vrees dat dit voer is voor kletsende concertbezoekers die de boel verstoren.


mij=PIAS

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven